Kiss Babah, Kiss Mama!

Izzah is already 15 months old. And, she has achieved most of her milestones which make me proud so much.

Besides physical milestones, she also understand instructions. Not just a simple one word instruction, but also a longer instruction in English! Tak sia-sia mama ajar ko English nak..he..he

Izzah

Here are some instructions that she understand and follow.

Mama: Don’t go over there. Come back here!

She is crawling or walking to the front door but I’m in the middle hall. She will stops, looks at me and turns back!

Mama: Give this thing to mama!

She is holding something in her hand and hand it over to me when I asked.

Mama: Go to babah and kiss babah!

She will walk to her babah and start kissing non-stop…ha..ha..ha

Mama: Come here. Let’s change your diaper first.

She is playing but will stop and come to me so I can change her diaper…hu..hu

And, of course she understands simple instruction like don’t, no, smile, clap your hand, let’s eat, switch on the light, let’s play, jangan, eat, makan, mandi, bye-bye, salam, sleep and much more!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • mamamiya says:

    bravo bravo..izzah punye development lebih kurang miya aje. miya paham, but seems like she has mind of her own.

    example: phone papa dia bunyi, incoming sms. phone on the bed, me & miya was in the bathroom. i scrubbing my face. so i said ” miya get the phone and give it to ur papa”. papa dia kat living room. after hearing my instructions, bergegas miya keluar from blk air. so i tot she is taking the phone to papanye. bila i keluar bilik air, rupanye dia nak tolong balas sms papa dia daaaaaa..

    camno? dia paham instructions, but i think she is easily distracted..kuikuikui..
    .-= mamamiya´s last blog post..Breastfeeding my toddler make her smarter & healthy? =-.

    • littlemama says:

      mamamiya, baby kan genius dan memang boleh faham apa kita cakap (dan suruh..he..he).. tapi memang betul, mudah distracted.. nama pun baby..ha..ha

  • eliss says:

    sonoknya…harap2 my nuha pun pandai macam izzah.. 🙂
    .-= eliss´s last blog post..Bercuti panjang 🙂 =-.

  • farah says:

    Owwh sweetnyee dpt kiss dr anak..huh afif ,mama die bg pipi..bukan kiss..habiss pipi kena jilat.

    • littlemama says:

      farah, hu..hu…dulu2 pun izzah suka gak jilat-jilat ni.. dapat facial free tu..ha..ha… lama2 dia pandai muncung mulut bila nak kiss.. siap ada bunyi…mmmmuaah tu….

  • huda says:

    salam

    i just folow ur Little Mama Diary.. Suka la.. informative and knowledgeable.

    Amirul pn in track with his milestone; understand simple instructions which make my life easier.. huhuh tp dier ssh sgt nk ckp. Berat mulut nk cakap.He just bleh sebut ma n bah jer.. tak sabar nk dgr dier ckp2..
    😛

    • littlemama says:

      salam huda, welcome! takpe..tak lama lagi pandai la cakap tu.. izzah ni pun mulut ringan.. suka cakap2 tapi me je tak faham..ha..ha

  • sya says:

    haaa bagus izzah ni.. kejap lagi dah boleh suruh ambik kan remote, ambik kan air secawan… hahahaha…

    seronokkan bila tengok dia faham cakap kita.. lepas ni nak tunggu kita faham cakap dia pulak.. 😛
    .-= sya´s last blog post..darwisy sensitif =-.

  • SOHO Mama says:

    Pandai Izzah! Zuleyka tak brapa lagi lah. Cuma kalau tanya dia “Kaka nak susuuu..?”, she’ll blurt out a “Uhhhh!!”.

    Dia tak suka kiss2. Kalau Papa dia nak kiss, siap tolak muka Papa & muka dia kerut2..yg peliknya bila pegi rumah my mom, dia siap merangkak kat my 3yo nephew & slowly put her face to his face..repeatedly! Hmmm should I be worried..hee heee..nahhh!
    .-= SOHO Mama´s last blog post..My NITE RUN Scrapbook! *edited a lil* =-.

    • littlemama says:

      millie, dah pandai la tu zuleyka.. waaah.. taknak kiss papa..nak kiss boboy..ha..ha…tak yah risau pun… baby kan suka kawan dgn those yang hampir sebaya…he..he

  • Hanz says:

    Bestkan bila kita monitor milestone anak2..hemm..ingat nak up entry milestone Hambali jugaklah..he’s ‘up’ to few new things lately.. 😉
    .-= Hanz´s last blog post..Vote Me for Breastfeeding Photo Contest =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *