The Little Library

One of my hobbies (yeah, I have many) is reading. I love to read anything that can provoke thoughts like motivational books, photography magazines etc. And, yes, sometimes love stories too.

I have this hobby since I was 9 years old. But, books were expensive to afford those days. So, the only place where I can get books was the libraries.

How I love the libraries! It’s like a heaven for a bookworm like me. Since then, I always dream of having a mini library in my house.

Well, my dream already came true about a year ago. We used one of the room as a library for all our books. But, it’s still not fully completed so I’m not showing the picture here…he..he..he

The little library that I want to share here belongs to my baby, Izzah!

She already has a collection of books, flip cards and VCDs for her homeschool. So, I think it would be nice to create a little library for her.

Tadaaaaa!

little-library

What do you think? Okey la ni kan…he..he..he

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • mamamiya says:

    izzah punye library mmg kemas & tersusun. bagus sangat. also good, izzah mula start collection. nnt bila ada adik, boleh share dgn adik. then bila sedara dtg, izzah boleh ajak sedara baca buku.

    Miya takde library, br ada study table sendiri. On it ada la a dozen books, 2 set flash card, magnetic drawing board, papers & crayons. Each time mama dia kemas meja dia, dia sepah2 kan..ala2 meja professor yg bz sgt2 buat formula untuk selamatkan dunia. Mujo la tak selalu ada visitor, kalau tak buat malu aje.
    .-= mamamiya´s last blog post..Homeschool- Miya’s Progress =-.

    • littlemama says:

      mamamiya, masih tersusun cantik sebab tangan tak sampai nak capai he..he.. tapi bukunya ada yang dah koyak dan flip-card dah dimakannya…

  • eliss says:

    kat rumah saya dulu ada mini library yang abah buat..siap ada label lagik (biasa along yang kena tulis label section buku ):D memang kreatif dan menang rumah terbaik kampung kami..hikss
    .-= eliss´s last blog post..Hadiah =-.

    • littlemama says:

      eliss, waaaaah! saya sungguh respek pada mak bapak yg buatkan library untuk anak.. tabik spring kat abah kamu!!

  • farah says:

    saya pon ade cita2 nak buat mini library kat rumah….tp bile ntah nak start.. urs is very teratur..good job!

    • littlemama says:

      farah, ni little library buat si kecik.. yang maknya punya tersangat la bersepahnya..ha..ha 😆

  • sya says:

    wah, bestnya ada mini library… senang nak baca buku kan?

    kitorang kat rumah, buku2 kena simpan dalam bilik, kalau tak nanti, orang datang, asyik nak pinjam je, especially novel laa… hehehe, kedekutkan? bukan apa, selalu pinjam tak pulang…

    bagus kan awal2 lagi izzah dah ada collection. menggalakkan dia membaca… kecik2 lagi dah boleh jadi bookworm macam mamanya… 😛
    .-= sya´s last blog post..menu ringkas 2 =-.

  • ummumishkah says:

    congrats.. as a librarian, i’m extremely happy to know this.. 🙂
    ada call no tak.. hihihihi
    .-= ummumishkah´s last blog post..Air Mata Mama Yang Bergenang =-.

    • littlemama says:

      ummumishkah, waahhh librarian ke? dulu kecik2 i cita2 nak jadi librarian la..sebab boleh baca buku sepuas hati…ha..ha..

      eh..library kat mana tu ye.. dah lama takgi library sejak ada library sendiri ni

  • littlemama says:

    diah, bukunya izzah pun sudah kena makan..he..he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *