Of Branded Bags

I don’t understand. Why some women are so crazy about branded bags?

Nope. I’m not talking about Bonia, Sembonia, Carlo Rino etc.. Yeah, these are branded also but not luxury. I’m talking about the luxury branded bags like Louis Vuitton (LV), Coach,  Anya Hindmarch, Fendi etc.

Fendi Bag

Where one bag can easily cost a month salary of an average women. RM5,000 for a bag? No joke! Most women don’t even make that much money in a month.

Perhaps, wearing one could distinguish your status as a wealthy women. The cream of the crop. Perhaps, wearing authentic designer bag is a kind of stress-relief theraphy? I don’t know. Because I don’t bother to have one. Ketinggalan keretapi-kah aku? ka..ka..ka

No.. aku bukan anti barangan branded ni. Kalau setakat satu atau dua tu okey la kan.. But, buying new bag to suit every color of your dress and shoes? Bagi aku memang giler. Tapi, tu up to individu la.. kalau suami mampu sponsor or diri mampu beli… why not kan.

Tapi kalau gaji korang suami isteri lepas ditolak segala perbelanjaan makan dan pakai anak2 hanya tinggal seciput. Baik tak usah fikir. Nafsu je tuh…ka..ka..ka.. 

You see, a colleague comes to office wearing an LV. Everyone (especially the high class and kepochi chayanun) knows that she can’t afford it. So, they asked.. (probing actually) her everything about the bag – how much, where she bought it etc. They even touched and looked inside the beg to check it’s authenticity. And, of course it’s genuine. Her sister bought it in London as a gift.

When I saw the scene of them checking the LV, I almost drop dead from laughing!

LV Bag

** Just a one cent opinion of a frugalicious accountant.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • anasfadilah says:

    gaji saya setahun pun lom tentu boleh beli yang original…gila lah sape punye hobi kumpul handbag high end macam ni

    sahih gaji 6 figured

    and certain tu beli,lepas tu simpan dalam lemari..saja kumpul habuk..wakakaka

    expensive hobby for the rich la kot kan.

    saya kumpul kain cotton je..tu pun yang murah2..ahahah

    :mrgreen:

  • SOHO Mama says:

    Dulu2 kan, I was guilty of buying a few bags from “P.S Boutique”. Designer-inspired ones. Haa haaa..eh tapi jgn main2 tau, designer-inspired pun kena cari yg kualiti bagus mau RM300-400 jugak kan. I ada satu je yg genuine setakat ni..itupun hadiah dari hubby, D*NY, so bukanlah yg luxurious sgt pun..itu lah yg I angkut hari2 ke sana sini. Daripada berhabuk dlm almari kan? Keinginan nak ada beg2 mcm ni memang la ada…tapi I ni WAHM, bukannya selalu sgt keluar2..? Setakat nak pergi T*sco bawak beg mahal2 ni mcm tak kena pulak :mrgreen:

  • mama emma says:

    teringat lak situasi kat pasar pg kat giant besar shah alam.. this aweqs bwk bwk LV pepagi buta, + pakai fake lashes.. ishk.. nak melawa pun tgk tmp la dik non!!!

    i xdak designer beg.. beg yg i dok lenjan hari2 nie pun free gift sbb adik i beli perfume.. kekeke… oh.. ada 1 lg beg, mother i kasi, dia beli kat indon.. beg kulit.. xtak brand.. tp i suka.. cuma berat la..

    i ada tanya mother i, between beg & brg kemas, which 1 dia prefer? dia pilih brg kemas.. sbb kalau beg, dia angkut p ofis, then campak bwh meja.. kalau brg kemas, leh selingsing lengan ala2 mami penang (i org penang, tp bukan anak mami)…

    alamak.. pjg lebarnye komen i.. sure u boring baca 😆

  • UMMI Hanie says:

    I’m a housewife and i can’t afford to buy the genuine ones . Yes , Hubby’s salary 4-figured (normal laa) but we have so much things untuk diutamakan daripada ‘beregek’ .
    He gives me monthly ‘allowance’ but i have to simpan separuh selama 2 tahun agaknya kalau nk beli yg genuine ! Haha ..
    Anyway , i don’t care very much about the aunthenticity . To me . as far as it is suitable for me n cantik mata ,memandang , that’s all . 😉

  • bitt says:

    for me lak (as a fully housewife)

    mesti ada yg luxury punya satu tapi pakai ikut tempat & dengan sape kite keluar…bagi i satu cukup la nak buat ape banyak2 hehehhe bukan ade duit pon nak beli banyak2….kalo ade pon buat ape nak membazir setakat beli handbag yg beriban2 tu…coz mana lah tau kalo ade ape party or event kena ikut husband, so penampilan diri kena jaga la…bukan nak berlagak memanjang but just put urself average with all level so hati senang hidup pon sihat….

    sebenarnya i pon belum ade lagi but coming soon akan beli jugak la but not as a hobby collection just for needed one day! then kena pandai cari ori & kalo bleh retail price…huhuhuhuhu

  • bitt says:

    uik dah sihat ka little mama…semalm sakit arini cite pasal handbag lak… 😉

  • littlemama says:

    bitt, post psl bag tu dah tulis 3 hari lps dan schedule auto post. Actually i sakit lg ni dan berblog dr hospital ni. Kena masuk wad jap lagi pasal endometrosis

  • mommylyssa says:

    masuk hospital? r u ok? take care!

  • norlida says:

    nak tambah komen, biaselah perempuan dengan sifat melawanye. Tp kalau mampu mmg ok, kalau yg x mampu tu baik toksah kalau duk menanggung hutang. he2!! Pernah tgk kat satu magazine ni, beg LV tu cecah 50k +++. Nasib baik kat opis ni semua duk melaram dgn bonia je. Pattern pun hampir same je. kadang2 duk tgk gelak sorg2 je..Tu nak melawan2 la tu. Kalau ade sorang start pakai LV, x dapatlah nak dibayangkan mcm mane keadaanye. 🙂

  • arin says:

    nak mencelah gak..

    i’m a fulltime housewife..yup..some woman mmg gilos ngn branded bag..sanggup berhabis untuk beli..well, if they can afford why not kan?

    but for me, at least i must have 1 yang tak lah branded luxury sgt..senang untuk di bawa ke mana majlis yang sepatut nya..other than that, wallet je yang i bawak if nak keluar umah ..tuh pon masuk dalam knapsack anak2 ..hehehhe..

    take care!

  • Anasfadilah says:

    speedy recovery ye lil mama 😉

  • bitt says:

    huh…serius…ermm take care n rehat secukupnya!

    ya betul! dlm ofis semua org ade PHD tu yg susah tuh hehehhehe

  • mama emma says:

    i baru tau yg u dok sakit.. take care ya….

  • renuka says:

    Hi, i am new to your site. I generally think that it is practical to invest in an expensive luxury handbag at least one or two will be fine, as its long lasting and value the money rather than buying the cheaper ones that wont last in for long.

    Instead of buying so many cheaper ones that wears off, invest in one or two luxury ones, stilish and value for money!

    Speaking through experience.

  • psycheupp says:

    adik haku mmg giler hb – baru baru ni dia beli beg LV .. tu pun dah berbulan dia kumpul duit. before, dia suka Braun Buffle – mmg ada 2 beg BB – lar ni… LV pulakssss…. hmmmmm but satu perkara – dia keje keje keje and keje – mungkin self satisfaction kot – yg pelik, pegi keje pun tak pakai handbag!! tapi handbag dah nak se almari
    .-= psycheupp´s last blog post..I am Glad…. =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *