Don't be Sorry!

The night of the incident, my hubby called the owner of that day-care. Hubby asked one of the owner in a calm and soft toned voice. Kalau aku tak de-nya cakap lembut lagi dah.

Hubby: Puan, anak saya ada masalah ke kat nurseri?

Owner 1: Eh.. tak de.. kenapa ye?

Hubby: Saya risau sebab balik ni dia jadi lembik semacam, tak bermaya, tak ada tenaga.. bila kami check susu macam tak dibagi

Owner 1: Oo.. kami ada bagi susu tapi dia tak nak minum… dia menangis je dari pagi

Hubby: Ye ke.. tapi satu bahagian je luak ni

Owner 1: Biasa la budak baru masuk..sebab peralihan..nak sesuaikan diri.. jadi tak mahu minum.. makan bubur je

Hubby: Tapi dia kecik lagi.. kena bagi susu..kurang2 3-4 kali dia minum susu waktu siang..

Owner 1: Tu la..dah bagi tak nak minum.. peralihan.. bla..bla.. bla

Hello! Peralihan kepala hotak hang! Geram aku sampai tulis blog dalam bahasa Ibunda ni (tengah marah takleh fikir in English).

It’s obvious you didn’t give her the milk. How come you said she didn’t want it? Come on, she’s not even one year old. She can’t talk or say that she want her milk.

You, as a day-care owner should know that a baby needs her milk. So, give her! Don’t neglect her because she is new!

The same night, hubby called another owner. Still in the same soft toned voice.. haiyo!

Hubby: Puan, anak saya ada masalah ke kat nurseri?

Owner 2: Eh… tak de.. dia baik je.. macam orang besar.

Hubby: Dia ada nangis-nangis ke?

Owner 2: Merengek nak tido ada la..tapi tak de la meragam sepanjang hari. Tepuk2 je dia tido..senang jaga.

Hubby: Dia ada minum susu tak? Sebab saya balik tengok dia lembik, tak bermaya, tak de tenaga.

Owner 2: Eh..ada bagi.. tapi dia tak minum. Bagi bubur dia makan habis.

Hubby: Bukan apa, kami tengok susu tak luak..dia pulak lembik..macam tak bagi susu la.. dia kena minum susu juga..

Owner 2: Budak tak minum susu sebab peralihan kan..belum sesuaikan diri…bla…bla..bla

Ooooi! Lagi-lagi peralihan.. ingat zaman peralihan ke apa. Ini bukan kes peralihan, ni kes tak bagi minum susu. Damn!

And, noticed that both of them were not telling the same thing about B-ha?

Okey-la, let’s wait a few more days. And, we see how. Is it my bad for sending her to new nursery to avoid traffic jam?

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • mama emma says:

    i thought babies need milk to go to sleep kan??
    mcm ryan, mcm mana kenyang pun, dia still need bm utk tido…

    pelik gak bila nursery tu mention about peralihan… peralihan menatang hape???

    budak kecik perlukan susu + makanan lain.. bukannye d other way around…

    deng!!!!

  • anasfadilah says:

    Diorang ni kenapa…budak-budak lagi-pagi babies needs milk..

    supaya besar,sihat dan kuat!

    sahih membesar,depa ni tiada peralihan…terus makan bubur takdak minum susu!hahaha

  • mommylyssa says:

    isshhh… gerammm!!!

  • suryatis says:

    micah pun ada time tak nak susu but still kita buat jugak n try bagi. ini langsung tak buat, how they know Izza tak nak susu…geramnya..

  • mrszyi says:

    eh risau la i bc psl ur day-care experience ni… hrmm, instead of be angry, i rasa u shud be worried more..i have a friend who sends her doter to a nursery in s.alam and she said it’s good. maybe i can ask some details abt that nursery and let u know. perhaps better thru email? she said the nursery tu guna little caliph program something, islamic..

    hugs to bb izzah, xoxox

  • NJ@Goboklama says:

    kena sport check nih 😡

  • eina says:

    kenapa ngan nursery tuh? baru tukar izzah ke new day care ke? siannye dia..
    geramm plak tgk derang buat cam tu.. hehhh!!! marahh jugak nih..
    nnt jgn lupe update latest story bout izzah..

  • Elyn says:

    salam…… thank ngan idea camne nk beli walker n carseat.

    ish geram la ngan nursery camni!!! kene buat sumthing tuk ajar dierang ni….. sian izzah!!!

  • Intan says:

    OMG, ape menda PERALIHAN tuh? Aku seumur hidup jado mak tak pernah dengar peralihan. Kelas peralihan adala.

    BTW, hoping the best for baby Izzah. Ammar dah ada pengalaman ngeri kat nursery juga.

  • littlemama says:

    hupdate:

    mama emma, dilla, mommylyssa, suryati, nj, elyn, eina, mrszyi, intan… thanks for all the concerns ya.. alhamdulillah..izzah udah ok…budak yg menjaganya 1st and 2nd day tu tak reti… bagi susu satu kali and bila izzah tolak dgn lidah & tangan(dia selalu buat camtu kalau terlebih panas)..ingat izzah terus tak mau..dan terus tak bagi sepanjang hari… macam ini punya olang pun keje jaga budak ke.. mama izzah sudah brainwash itu budak direct.. dan izzah pun sudah dibagi minum 3-4 kali.. balik sudah cergas dan aktif macam biasa..

    mrszyi.. thanks for the suggestion and link…pernah dgr ttg nurseri ni.. tapi s7 shah alam ye.. saya ni seboleh nak elak masuk area shah alam..jemnya ya ampun..bisa stress diri ini bu.. tak pe..nampak macam dah ok dah..maybe budak yg jaga tu khilaf sikit la kan.. ownernya pulak tak tau cerita pegi reka cerita peralihan… harap tak jadi lagi la..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *