Mengandung | Anemia & Uri Di Bawah {Placenta Previa}

Saya berjumpa dengan Doktor Komathy di LPPKN pada 20th November 2007. Kandungan saya sudah masuk minggu ke 15.

Seperti biasa… nurse ambil rekod berat badan dan tekanan darah. Juga darah untuk blood test. Saya di suruh ke tingkat 10 untuk buat ujian air kencing dan ujian darah.

Saya sangat risau bila tengok paras hemoglobin saya jatuh dari 10 kepada 8.5. Paras normal adalah 11. Bermakna saya mengalami moderate anemia ~ kurang darah merah.

Satu lagi masalah ialah uri saya berada betul-betul di bawah, dekat dengan pintu serviks. Baby pulak buat uri tu macam bantal. Comel je.

Baby sangat sihat dan berukuran 8.9mm at 15 weeks.

Disebabkan masalah uri di bawah, Doktor Komathy membuat keputusan untuk discharge saya dari LPPKN sebulan awal. Dia mengeluarkan surat rujukan  kepada hospital pilihan saya untuk rawatan selanjutnya.

Keadaan uri di bawah boleh mengakibatkan pendarahan. Walaupun pendarahan ini mungkin tidak memberi kesan kepada baby tetapi ia akan memberi kesan teruk kepada saya disebabkan saya ada anemia.

A low-lying placenta is not an uncommon finding on second trimester ultrasound scan. As many as 15% to 20% (one in five to six) of pregnancies have a low lying placenta. Fortunately, only 5% (one in 20) of these remain low lying at 32 weeks and only one third of those are low lying at term (37 weeks). After 28 weeks, a low lying placenta is known as placenta previa.

The vast majority of pregnant women will have their placenta issues resolved by the time labour starts and will not have any problems.

Jadi saya kena makan makanan kaya zat besi untuk tambah paras darah merah.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *