Mengandung | Tidak Larat Untuk Puasa

Hari ini hari ke 9 bulan Ramadhan tahun ini. Cepatnya masa berlalu.

Mulanya saya sangat happy sebab mengandung time bulan Ramadhan. Kononnya dapat puasa penuh. Tak payah ganti-ganti lagi.

Tapi nampaknya saya kena ganti 30 hari puasa!

Saya cuba berpuasa untuk tiga hari pertama. Badan saya sangat penat dan lemah. Hari pertama rasa macam okey. Tapi menjelang tengahari saya merasa dahaga yang amat sangat dan sakit kepala tiba-tiba.

Badan saya sakit-sakit dan hari itu saya berbuka puasa pada pukul 5 petang. Memang tak tahan sangat. Ruginya!

Sakit kepala terus hilang sebaik sahaja saya makan. Hmmm… baby lapar kot?

Hari kedua pun sama. Dapat sakit kepala yang teruk dan hilang sebaik sahaja saya makan pada pukul 2.30 petang.

Hari ke tiga dan ke empat… saya ingat okey lah sebab weekend dan berpuasa di rumah. Boleh nak tidur bila-bila masa.

Tapi saya salah. Kepala saya berdenyut-denyut lagi dan saya terpaksa berbuka puasa kerana tidak tahan.

Hmmm… lepas tu saya memang tak puasalah sepanjang bulan Ramadhan. 30 hari nak kena ganti!

Tapi tak apa… sebab puasa boleh tolong badan I jadi kurus balik. Fikir positif!

Sekarang setiap hari saya bawa bekal makanan *sandwich untuk sarapan dan bubur nasi untuk makan tengahari*. Nasib baik ofis ada peti sejuk dan microwave oven.

Saya dah tak suka makan:

  • Plain rice
  • Sambal tumis
  • Gulai & kari
  • Raw onion in sandwiches

Kalau saya makan benda di atas mesti rasa pahit dan payau dalam mulut. Memang tak best rasa tu.

Saya hanya boleh telan bubur nasi dengan ikan bilis goreng atau roti dengan sup panas.

 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *