Mengandung | Apakah Hormon Mengandung hCG?

Human chorionic gonadotropin (hCG) adalah hormon yang dihasilkan semasa mengandung. Ia dihasilkan oleh embrio sebaik sahaja percantuman benih berlaku dan kemudiannya dihasilkan oleh uri *placenta* selepas janin melekat pada rahim.

Tugas hormon hCG ialah untuk menghalang haid daripada berlaku dan juga untuk memastikan penghasilan hormon progestrone yang sangat penting untuk kehamilan.

Ujian kehamilan di rumah boleh mengesan kadar hormon HCG dalam air kencing *tiada bagi wanita tidak mengandung*. Hormon HCG dilepaskan 8-10 hari selepas percantuman telur dan sperma. Kadar hormon ini akan meningkat berkali ganda sepanjang kehamilan.

Mota:

hCG juga diberikan dalam bentuk suntikan untuk melepaskan telur matang daripada folikel telur jika rawatan kesuburan dibuat, Doktor berikan saya suntikan Pregnyl – suami perlu menyediakan campuran serbuk putih hCG dengan air suling. Kemudian disuntik pada perut saya.

Selepas suntikan hCG perut akan rasa kembung dan rasa menyucuk di kedua belah kilang telur. Sembelit pun ada. Keadaan ini berlaku selama 12 jam.

Saya juga merasakan simptom yang sama sebelum tarikh dijangka haid. Tetapi rasa kembung dan menyucuk itu berlanjutan selama beberapa hari.

Sebab itu saya boleh tahu saya mengandung. Rasa kembung dan menyucuk itu disebabkan kehadiran hormon HCG dalam badan saya.
Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *