Rawatan Kesuburan | Keputusan X-Ray HSG

Selepas membayar ujian x-ray HSG ( hysterosalpingogram) sebanyak RM180 barulah saya boleh ambil keputusan x-ray  hysterosalpingogram saya itu.

Perkara berikut ditulis pada result HSG saya.

  • No plain film abnormality is seen
  • The uterus appears normal in size and shape
  • Both tubes are normal in calibre and peritoneal spill is seen on both sides
  • The delayed film shows loculated contrast around the tubes and left hemipelvis
  • Appearances suggest the presence of pelvic adhesions

Saya bukanlah doktor tapi masih boleh menterjemah perkataan medical dengan baik. Tiga point pertama kelihatan tidak ada masalah. Malah tiub fallopian saya tidak tersekat bermakna sperma boleh berenang untuk bertemu dengan telur bagi tujuan persenyawaan.

Tetapi perkataan pelvic adhesions menyebabkan saya risau. Apakah pelvic adhesions? Saya akan cari maklumat lanjut tentang ini.

 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *